Талкуванията на числата според нумеролозите

Go down

Талкуванията на числата според нумеролозите Empty Талкуванията на числата според нумеролозите

Писане  джейн on Нед Сеп 14, 2008 1:10 pm

Талкуванията на числата според нумеролозите:

1 Най-независимото число. Девиз–бъди. Единицата е началото, творческата сила, от тук тръгва всичко. Тя се свързва със Слънцето, това е жизненият дух, център на енергията, в частност–в нашата слънчева система. Единицата по природа е активна и отдаваща, символ на независимостта, новаторството. Отговаря за дясната страна, мъжкото начало.

2 Най-дипломатичното число. Миротворец.
Съчетание, двойственост, положителен и отрицателен полюс, мъж и жена. Вътрешна готовност към сътрудничество, хармонично партньорство, дава дипломатични способности и умение да изслушва и възприема мнението на другия. Две се свързва с Луната–подсъзнанието, колебанието, приливите и отливите. Всичко това пробужда съвестта и подтиква към избор.

3 Най-оптимистичното число. Радост.
От съединението на едно и две се ражда три – образува се триъгълник, който символизира вечността. Тройката мечтае и мечтите и стават реалност. Три се свързва с Марс- вътрешна устойчивост благодарение на която, може да се прояви външна активност. Това е пазителя на светлината, радостта, щастието, детския ентусиазъм и любов към разкоша. След искрата на №1 и баланса №2 идва ред на развлеченията - №3. Тройката това е миналото, настоящето и бъдещето; живота и смъртта, а и добрия късмет.

4 Най-практичното число. Съзидание.
Четворката е първата висша изява на материята, отваряме триъгълника за да образуваме квадрат. В него се съчетават–духа, душата, ума, тялото. В оградата на квадрата човек усвоява първите си уроци. Свързва се с планетата –Меркурий, неговото значение–знание, добра памет, интелект, развита интуиция. Две на квадрат, два пъти Луна–източник на колебанието, която вече става проводник и тук са бързите изменения (непредсказуеми) и рамките ще се разтворят за да образуват след това звездата. Четворката притежава ключа към всичко, което е свързано с формата, плановете, идеите и дава основата за устойчиво съществуване на всичко съществуващо.

5 Най-динамичното число. Прогрес.
Стремеж да разберем какво има извън квадрата. Петте стихии–дърво, огън, земя, метал и вода. Разтворена длан; Пентаграма има достатъчно количество вътрешни връзки, които дават вътрешна динамика и живот. От друга страна устойчивост, чрез която се проявява външна активност и разширение, разпространение. Пентаграма е символ на еволюцията и дегенерацията:
1. Възможност за свободно развитие в рамките на закона.
2. Човек става подобен на Твореца в нашия ограничен живот, ако се използва тази звезда обърната – с двата лъча нагоре, то човек активно деградира.
Числото пет се свързва с планетата Юпитер– славата, дълготрайните пътувания, общителността, милосърдието, политическата власт.

6 Най-любвеобилно число. любов.
Завършеност в своята полярна противоположност-звезда с шест лъча и към създаване на обем към самия себе си чрез вглъбяване–куб. Шест това е кристала, тъй като работим с равнината-среза на кристала.
Звездата с шест лъча представлява абсолютна хармония и статика. Шестицата се свързва с планетата–Венера, която олицетворява любовта и красотата, изкуството.

7 Най-духовното число. разбиране.
Акумулира знания и мъдрост, дарява ни с наблюдателност, концентрация, медитативен интелект. Седмицата е ориентирана към себе си. Това са природени учени, философи, проповедници, мъдреци. Седем е великото космическо число–седем са дните на седмицата, седем са цветовете на дъгата, седем са нотите, седем са основните планети–Слънце, Луна, Марс, Меркурий, Юпитер, Венера, Сатурн. Седем се свързва с планетата–Сатурн–символизира усърдие, благоразумие, дисциплина , порядък, вярност.

8 Най-ориентираното на резултат число. Разсъдливост.
Човек борави с формата и материята, и заради нейната плътност може да изгуби духовното значение, което е открил в седмицата. Осмицата се свързва с планетата–Уран тук е заложен закона за преобразуването, възможно е спонтанно да излезем от линейното направление на времето, реалността. С осмицата започва освобождаването, но тя все още не е свободата. В Дзен будизма първото число е 4–Меркурий-проводник, а второто число е 8–Уран–двустранен проводник, от земята към небето и от небето към земята. Това се изобразява като две мълнии–древния символ на Уран.

9 Най-хуманното от числата. Опрощение.
Работа и готовност за саможертва без умисъл за възнаграждение. Изключително състрадателни, съзнателни и идеалисти. Числото девет се свързва с планетата Нептун-планета на тайнството, на отражението, на огледалото, водата. Ако седмицата е земния свят и пътя, който извървяваме в него чрез духовно осмисляне, то девет е матрицата ни в космоса–там откъдето идваме и накъдето отиваме–вселенската хармония.

0 Нулата се явява противовес на безкрайното множество на числата, а да си представим безкрая наистина е сложно. В символиката си тя отива назад, към началото на всички неща. Абсолютния божествен статус-от метафизическа гледна точка, нулата се проявява в нейното взаимоотношение с другите числа.

11 Духовен посланик, просветител. Девиз – вдъхновение
Означава просветление, излаз от рационалното, чувствителност, но и непрактичност, вечно търсещи мистерията на живота. Числото 11 представлява в опростен вариант двойката и на практика съдържа в себе си всичките и характеристики. От 11 се очаква много Вие сте в центъра на вниманието. Родени сте за да бъдете лидер. Вашият начин на живот вдъхновява другите, те се ръководят по Вас. Не търсете признание. Притежателите на това число вървят по границата между величието и саморазрушението. Страдат от фобии. Необходимо е да се научат да живеят с вяра. Числото 11 се свързва с планетата – Прозерпина, в гръцката митология тя е съпруга на Плутон, символа и е отворената врата, всеки е добре дошъл. Цвят–сребрист.

22 Духовният майстор на формата. Девиз–да оставя на света.
Притежават уникалната способност да видят голямата картина, детайлите и духовните принципи, необходими за реализирането на всичко това в конкретната форма. Те работят за човечеството. Те са строителите с голям замах. Притежават изключителни организаторски способности. Те обичат да създават системи, програми, проекти и действително реализират мечтите си. Числото 22 представлява в опростен вариант числото 4. Тъй като се въвличат в големи проекти могат да се почувстват прекомерно натоварени и преуморени. Цвят–червено злато.

33 лечител. Девиз – милосърдие
Алтруизъм и самоотверженост. С безусловна любов и открито сърце, ни дарява със своята целителна енергия. Тридесет и три е символ на висшите възможности на човешкото съзнание. Желанието му за помощ трябва да се ръководи от следното “не помагай ако не те молят за това”. В противен случай всичко се обръща срещу него.
джейн
джейн
Учител по куидич

Брой мнения : 212
Join date : 08.09.2008

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите