Транцфигурацията през вековете

Go down

Транцфигурацията през вековете Empty Транцфигурацията през вековете

Писане  Admin on Пет Авг 15, 2008 4:57 am

Трансфигурацията през вековете"
издателство: Еднорог
автор: Фредерик Екузи
година: 1957
Седмо издание

Глава първа:

История на трансфигурирането
На дълго и широко в тази глава бяха описани различни преимущества на предмета, както и някои по-известни открития на трансфигуранти, улеснили магическия живот... От ласкавато описание на предмета лесно се разбираше, че авторът е бил или наистина много заинтересован от него или че просто му е било платено много добре... Сред многобройните редове, най-протрити, а следователно и четени бяха тези:

"Чрез магиите на Трансфигурацията, човек може да извлече ползи по всевъжможен начин. Единственото, което се желае от бъдещия трансфигурант е волята, непрекланяща се пред нищо и фантазията, нямаща граници. Само и единствено по този начин може да бъде постигната максималната сила на заклинанията и да бъдат отворени нови предели, непознати до онзи момент на магическото общество..."

"Трансфигурацията е позната на човечеството още от най-дълбока древност... Тя се нарежда на едно от челните места по поява, изпреварена само от Вълшебството и Отварите... В онези прастари времена хората, най-вероятно неосъзнаващи случващото се, са правели много прости трансфигурационни магии, но има и няколко сведения за висши мутационни магии, в резултат на които са се появили няколко от първите магически същества... За увековечаване на тези древни, но велики постижения на магьосническия гений, в пещерата Ата Баска са открити магически /движещи се/ рисунки, на хора, най-вероятно магове, които превръщат камъни в яйца или малък дивеч... Най-отличителна е картината, на която човече, размахва примитивен вариант на магическа пръчка, предизвиквайки странни промени по повърхността на хълм, карайки от него да бликне вода, предполага се, че става дума за аспектна магия, една също доста концетрация изискваща магия..."

"Като магическа наука предметът се развива бързо и през трети век след Христа е доста добре опознат, появяват се първите манускрипти с разучените до онзи далечен момент магии. Подобни манускрипти в момента /1953г/ се намират на три места в цял свят - едно копие в гробницата на мага-фараон Афреон IV, едно в трезорите на Министерството на Магията и едно с все още непотвърдени координати... (тук с молив беше написано: "Виж книгата седем реда в дясно, "Трансфигурация?! Никакъв проблем..." стр 157 втори абзац...") По данни от копието на министерството, може да се съди, че вавилонците, гърците и римляните са усъвършенствали последователно натрупаните знания на предишните, съставяйки сборниче от петдесетина магии, доста добре обяснени и обосновани, не много прости, но не и прекалено сложни... по това време са се появили магиите от Арма-рода /Арма Култелус, Арма Аркус, Арма Телум и др./, има данни за анимагове, сред които най-известен е бил Ификъл-Гепардът..."

"Средновековието носи лек запад в развитието на Трансфигурацията, предишните върхове на предмета биват забравени и човечеството се впуска в откриването на нови. В опитите си да направи самостоятелно живо същество, през Възраждането човекът открива магиите за трансфигуриране на нежива материя в живо същество... Повечето опити за жалост не са успешни, в следствие на което практиките се прекратяват... Намерени са малко магии, много са безвъзвратно загубени... Гоненията на вещици, почти спират развитието на повечето магьонически похвати... Със своите магии Розамунде Карстен открива начин да трансфигурира живи хора, като по този начин им осигури една доста добра защита... Силните й магии, в последствие биват забранени, заради откриване на странични ефекти... Към края на този период се забелязва нов подем в разработките на магии и нови книги започват да бъдат издавани..."
Admin
Admin
Admin

Брой мнения : 73
Join date : 14.08.2008

http://hogwarts.canadianforum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите