Магическите създания ТОМ 2

Go down

Магическите създания ТОМ 2 Empty Магическите създания ТОМ 2

Писане  Admin on Пет Авг 15, 2008 4:54 am

Капа
(Kappa)
Класификация: ХХХХ
Произход: Япония
Характеристика: Воден демон, който обитава плитките езерца или реки. Прилича на маймуна, чийто кожа е люспеста. На главата си има нещо като вдлъбнатина на която може да носи вода. Храни се с човешка кръв, но това може да бъде спряно ако се хвърли краставица с името на човека издълбано на нея. При сблъсък с капа тя трябва да бъде измамена и водата на нея да се махне, така тя ще изгуби силите си.

Кентавър
(Centaur)
Класификация: ХХХХ
Произход: Гърция
Характеристика: Създание, чийто торс е на кон и глава на човек. Притежават способността да говорят човешка реч, също така са много интелигентни. Обитава само гори. Не правят особено разлика между мъгъл и магьосник и с тях трябва да се държиш с изключително уважение именно за това са класифицирани с четири звезди, а не защото са агресивни. Никога не закачат деца, в противен случай могат да те нападнат. Министерството на магията е обособило отделни гори за тях и защита от мъгъли и зли хора. Те имат таланта да правят верни пророчества, но не ги споделят. Изключително добри са в лечението с билки и растения.

Круп
(Crup)
Класификация: ХХХ
Намира се в: югоизточна Англия
Характеристика: Създание, което страшно много прилича на куче от породата Джак Ръсел, но опашката му е раздвоена. Круп е магьосническо куче, страшно е лоялно към магьосници и аргесивно към мъгъли. Но е улично, яде всичко от Гноми до гуми на автомобили. Животното, може да бъде притежавано, но има договор, който магьосника кандидат трябва да подпише, че над кучето ще бъдат взети мерки да не бъде опасно за мъгълите в мъгълските области и квартали. Отдела за контрол над магическите създания на МнМ позволява опашката на кучето да бъде отрязана с безболезнена магия за срязване докато е от шест до осем седмици.

Лепрекон
(Leprechaun)
Класификация: ХХХ
Намират се само в: Ирландия
Характеристика: Малки брадати човечета, които могат да говорят. Най-често ядат листа, до сега не е известно нападение на лепрекон върху човек. Интелигентни са повече от феите и са малко по-малко зли от дяволчетата. На цвят са зелени и могат да достигнат височина до 6 инча. Обитават гори и всякакви други гористи територии. Те са символ на Ирландския отбор по куидич, известни са със златото им, което изчезва до няколко часа.

Низъл
(Kneazle)
Класификация: ХХХ
Произход: Британия
Намират се: навсякъде по света
Характеристика: Създание, което прилича много на котка. Има петънца по тялото, ушичките и опашката са като на лъв. Низъла е най-интелигентното създание приличащо на котка, независимо и понякога агресивно. Добър домашен любимец е за повечето вещици и магьосници. Имат мистериозната способност да помагат на техния стопанин ако той се изгуби, може да го върне обратно към дома и особено също така е, че усеща подозрителните хора и неща. Може да се кръстосфа с котки, може да има до 8 котенца. Притежанието им изисква лиценз. Именно Хърмаяни претежава този любимец - разкрива авторката.

Пихтиест червей
(Flobberworm)
Класификация: Х
Характеристика: Много скучни създания-червеи. Движат се изключително малко, максимална дължина до десет инча. Слузта на никои такива червеи се използва за сгъстяване при отварите. Обичат да ядат зеленчуци, но най-много маруля.

Рамора
(Ramora)
Класификация: ХХ
Характеристика: Рамората е сребърна риба, която можем да намерим в Индийския океан. Имат магическата сила да спират лодки и кораби. Те са защитници на мореплавателите. Защитени са от отдела за контрол на магическите създания на МнМ от бракониери.

Саламандър
(Salamander)
Класификация: ХХХ
Характеристика: Саламандрите са гущери, които живеят там, където има огън. Хранят се с огън. Обикновенно са бели на цвят, има и алено-червени и сини в зависимост от топлината на мястото, което обитават. Могат да оцелеят шест часа извън огнище и при условие, че им се дава правилни количества червен пипер. Живеят докато огнището им гори. Тяхната кръв има изключителни възстановителни и лечебни свойства.

Сфинкс
(Sphinx)
Класификация: ХХХХ
Произход: Египет
Характеристика: Създание, чието глава е на човек и тяло на лъв. Използвани от стотици години от магьосниците и вещиците за пазачи на големи и ценни предмети или скривалища. Изключително интелигентни създания, обичат да задават кръстословици и загадки. Става опасно обикновенно когато това, което пази създанието е заплашено.

Съчко
(Bowtruckle)
Класификация: ХХ
Намира се в: западна Англия, северна Германия и в някой Скандинавски гори
Характеристика: Създание-пазач на горите. Яде насекоми, максимум 20см на височина, с пръсти като клонки и плоско лице като кора от дърво. Живее в клоните на дърветата от които се правят пръчки. Храни се с мокрици и насекоми, не отказва и на яйца на феи.

Таласъм
(Goblin)
Характеристика: Таласъмите са ниски създания, с леко мургави лица и изключително умни в смятането. Тези създания пазят и управляват банката за магьосници "Гринготс". Известни са с кървавите си бунтове за това не е хубаво да се замесваш с тях.

Тестрол
(Thestral)
Класификация: ХХХ
Характеристика: Призарчен крилат кон, който е видим единствено и само за тези, които са виждали как някой умира. Създанието може да бъде извикано като то подуши кръв. Тестролите в Хогуортс дърпат колесниците до замъка, но малцина ги виждат. Те са опитомени.

Трол
(Troll)
Класификация: ХХХХ
Произход: Скандинавия
Намира се: Скандинавия, Ирландия, Англия и северна Европа
Характеристика: Ужасно създание, високо около дванадесет пети и тежко около един тон. Много глупаво създание, обикновенно агресивно и неуравновесено. Речта им прилича на грухтене, някои могат и да говорят елементарни човешки думи. Има три типа тролове: планински, горски и речен. Планинските тролове е един от най-големите и зли. Плешиви със сивкава кожа. Горските тролове са леко зеленикави на цвят, имат коса която е обикновенно зелена или кафява. Речните са най-космати и имат малки рогове. Има лилавичка кожа, обича да стои под мостове. Троловете като цяло ядат сурово месо.

Феникс
(Phoenix)
Класификация: ХХХХ
Произход: Китай, Индия, Египет
Характеристика: Чудесна птица, алено-червена на цвят със златиста опашка и клюн. Прави гнездата си високо в планините на Китай, Индия, Египет. Феникса е безсмъртен, когато остарее избухва в пламъци и умира и после пак се ражда новородено от пепелта. Фениксът е благородно създание, което никога не убива - яде само билки. Може да се появява и изчезва по всяко едно време когато пожелае то или господаря му. Покорява се изключително трудно, но когато това стане феникса е изключително предан на господаря си. Може да носи тежки товари, сълзите му имат лечебна сила. Песента му е магическа-когато някой с лоши мисли я чуе той започва да се страхува, става нервен, а когато някой с добри мисли и чувства я чуе той става по-смел и спокоен.

Фея
(Pixie)
Класификация: ХХХ
Произход: Корнуол, Англия
Характеристика: Електриково сини на цвят, до осем инча на височина и много много опасни и палави. Обичат да правят шеги, капани и тн., зловредни са. Имат крила и могат да летят, хващат за ушите непослушните хора и обикновенно ги поставят на дървета, сгради, а защо не и на полюлеи. Могат да общуват помежду си.

Хипогриф
(Hippogriff)
Класификация: ХХХ
Произход: Европа
Намира се: навсякъде
Характеристика: Хипогрифите са магически създания, на половина кон, на половина орел с оранжеви очи с около четириметрови крила. Много горди създания, могат да бъдат опитомени само от експерти в областта. Ако искаш да погалиш това създание, трябва първо да се гледате в очите и след това ако то се поклони значи и ти трябва да го направиш и да се приближиш. Но ако се намръщи или издаде странен звук значи не ви е приело. Търси насекоми, но обича повече да похапва малки птици и бозайници. До една седмица малките хипогрифи могат да летят.
Admin
Admin
Admin

Брой мнения : 73
Join date : 14.08.2008

http://hogwarts.canadianforum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите